Elkezdődtek a munkálatok

Dunaföldvár Város Önkormányzata több mint 61,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 keretében a „Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése” című pályázati felhíváson a dunaföldvári tájház megmentésére.

Az önkormányzat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezővel a bölcskei székhelyű UNIKORN-ÉPKER Építőipari és Szolgáltató Kft-vel 2016. október 4-én kötötte meg a vállalkozási szerződést.

Az építési beruházás keretében először a tájház épületének szerkezeti megerősítésére, a nádfedeles tetőszerkezet felújítására, valamint a csikóstűzhely és kemence felújítására kerül sor, hogy az épület helytörténeti és néprajzi kiállítóhelyként működhessen.

Ezenkívül a jövő évben egy foglalkoztatóként funkcionáló melléképület építési munkái fognak zajlani. Ebben az épületben kapnának helyet a tájházhoz, a falusi népi életmódhoz kapcsolódó szokások, tevékenységek bemutatása, játékos formában történő gyakorlása, múzeumpedagógiai foglalkozások. Az épület egy átlagos létszámú iskolai csoportot (25 fő) tud majd befogadni. Nyári időszakban a kialakításra kerülő nagy, fedett, árnyékos teraszon is lehet majd foglalkozásokat tartani, mely tolóajtók segítségével összekapcsolható lesz a belső térrel.

A teljesítés határideje 2017. április 21.